Annebet van den Pol met beere
Annebet van den Pol met beere eigen foto

Expositie “In the eye of the beholder” van Annebet van den Pol, 10 t/m 12 mei bij Galerie Ingrid Slaa

2 mei 2024 om 10:00 Kunst Ingezonden

Heeft het wel zin om je als individu druk te maken over het klimaat?

Dat is een van de vragen die Annebet van den Pol (Elburg) zich stelde bij de voorbereiding op de expositie bij Galerie Ingrid Slaa

Annebet fotografeert, tekent, schildert en maakt ruimtelijk werk. Het belangrijkste in haar werk is het verhaal dat ze wil vertellen. Het verhaal van deze expositie gaat over het klimaat.

“Dat is toch al zoveel besproken, waarom zou ik me daar dan ook nog eens mee bezig houden?” vroeg Annebet zich af. Omdat ze er nog heel veel vragen bij heeft. Zoals: heeft het wel zin om je hierover als individu druk te maken? Of erger nog, wil ik me over sommige dingen wel druk maken? Wil ik het wel weten of vind ik de leefstijl en het gemak die hiermee samen gaan eigenlijk best wel prettig?

In the eye of the beholder, of: hoe kijk jij er eigenlijk tegenaan? Op speelse, maar ook confronterende wijze kun je je door Annebet aan het denken laten zetten.

Annebet heeft van papierklei en karton verontrustende situaties gemaakt. Deze heeft ze daarna gefotografeerd. Ze laat tijdens de expositie zowel het ruimtelijke werk als de foto’s zien.

De Galerie is open vrij 10 t/m zo 12 mei van 11 tot 17 uur. Adres: Harderwijkerweg 36, Nunspeet

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie