Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Zorgvuldigheid boven snelheid in Nunspeet

11 april 2024 om 10:42 Algemeen

Bij de plannen voor de aanleg van een rotonde op de kruising van de Harderwijkerweg met de Brandsweg kiest het Nunspeetse college voor zorgvuldigheid boven snelheid. 

Dat wordt als antwoord gegeven op een vraag van Sander Kouwenberg (PvdA/GroenLinks). Dat geldt ook voor de uitvoering van het voorlopig dan wel definitieve ontwerp masterplan sportpark Hulshorst. Het gaat dan om de tweede fase waarin onder meer de verplaatsing van de buitenbak en uitbreiding van de parkeerplaats bij de manege De Bullen Enk is opgenomen. En de aanleg van een vierde natuurkunstgrasveld voor de voetbalvereniging Hulshorst.

Op dit moment wordt gewerkt aan een omgevingsonderzoek naar de haalbaarheid van de tweede fase. Dat betreft onder andere akoestiek, licht, flora en fauna en de uitstoot van stikstof. Mocht op basis van deze onderzoeken het huidige plan geen doorgang kunnen vinden, dan wordt door het college aan de raad een nieuw voorstel aangeboden voor de tweede fase wat betreft inrichting.

Op dit moment worden nog gesprekken gevoerd met de manege. De verwachting is dat deze, gelijktijdig met de lopende onderzoeken, in mei worden afgerond. De verwachting is dat de raad voor het zomerreces geen financieel dekkingsplan kan worden aangeboden. Inzet van het college is direct na het zomerreces een definitief plan aan de raad aan te bieden in plaats van ‘drie lossen delen’.
De rotonde valt overigens buiten het masterplan. Op basis van een raming worden hiervoor de kosten bepaald. De kosten voor onder meer grondaankoop en een bypass voor doorgaand verkeer moeten hier, zo geeft het college aan, nog bij worden opgeteld. De raad mag voor de aanleg van de rotonde een voorstel verwachten bij de behandeling van de begroting voor 2025.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie