Afbeelding
@Willemien van Duinen

Hulshorst wederom niet langs Wageningen

15 april 2024 om 08:36 Voetbal

Waar Hulshorst thuis niet van Wageningen wist te winnen (1-1), lukte dat ook niet in Wageningen. De wedstrijd eindigde namelijk zoals deze ook begon, 0-0. Door deze remise én de winst van directe concurrent Veluwse Boys moet Hulshorst het kampioenschap nog voor minimaal een week uitstellen.

Misschien was het de spanning óf het moeilijk bespeelbare veld, maar feit is wel dat Hulshorst niet zo makkelijk speelde zoals dat in de voorgaande weken vaak wél het geval was. Er werden zeker wel kansen gecreëerd, maar het vizier van de voorwaartsen stond deze middag niet op scherp. Zo leek Hulshorst in de 35e minuut dan toch te scoren, maar tijdens een scrimmage dichtbij het doel kreeg Hulshorst de bal niet in net, ondanks drie pogingen. Een één tweetje tussen Jesper den Herder en Brandon Akolade resulteerde ook in een uitgelezen kans voor laatstgenoemde, maar ook nu werd het doel niet gevonden.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld, Hulshorst wat de wedstrijd dicteerde en diverse kansen creëerde en Wageningen dat zich terugtrok. Hulshorst moest waakzaam zijn voor de spaarzame uitvallen van de thuisploeg. In de 69e minuut leek Wageningen uit zo’n aanval op voorsprong te komen, maar gelukkig voor Hulshorst had de spits zijn vizier niet op scherp.

Inmiddels werd het duidelijk dat de Veluwse Boys op een ruime voorsprong stond en dat Hulshorst vandaag dus géén kampioen zou worden, zelfs als men zelf zou winnen. En als dan voorin het balletje nét niet goed valt, is het zaak om geen tegendoelpunt te incasseren om zo een gelijkspel uit vuur te slepen en de ongeslagen status te behouden. Dit gebeurde echter bijna toch nog, want ver in de blessuretijd belandde een schot van Wageningen pardoes op de onderkant van de lat. Hulshorst had hierbij al het geluk van de wereld dat de bal niet in het doel, maar terug het veld in sprong.

Zo werd de beginstand ook de eindstand en blijft Wageningen de enige ploeg waar Hulshorst deze competitie niet van heeft gewonnen. Want van de drie resterende tegenstanders (ZVV’56, EZC ’84 en Oranje Wit Elst) wist Hulshorst het eerste duel te winnen.

Aanstaande zaterdag staat er wéér een uitwedstrijd op het programma voor Hulshorst en wel in Apeldoorn tegen ZVV’56. Bij winst én puntverlies van Veluwse Boys, dat thuis in actie komt in de streekderby tegen Prins Bernhard, kan men de kampioenschapsvlag hijsen. Aanvang van de wedstrijd in Apeldoorn is 15.00 uur.