Afbeelding
Barry Wensink

SGP stelt vragen over buurtpreventie Elspeet

15 april 2024 om 06:00 Maatschappelijk

De fractie van de SGP ziet de buurtpreventie Elspeet als een belangrijke partner van de gemeente als het gaat om het invullen van de verantwoordelijkheid met betrekking tot de veiligheid van de inwoners van de gemeente Nunspeet. Er wordt echter enige afstand met de deelnemers aan de buurtpreventie ervaren tussen hun team en de gemeente. Reden voor Johan van den Hoorn (SGP) hierover vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. 

Wijnand Kooijmans

Naast de veiligheid houdt het team zich ook bezig met de opvang van daklozen, het verlenen van eerste hulp en ondersteuning van ouderen. Activiteiten die ook persoonlijke risico’s meebrengen. Het team heeft belang bij een vergader- en evaluatielocatie en een vrijwilligersverzekering. De activiteiten brengen ook kosten mee die voor een groot deel niet worden vergoed. Het gaat dan onder meer om reiskosten,kosten voor de portofoons ect. 

Van den Hoorn wil weten hoe de samenwerking vanuit de gemeente verloopt met burgerlijke veiligheidsinitiatieven en specifiek de buurtpreventie Elspeet. En of het college bereid is mee te denken in het vormgeven van de benodigde vrijwilligersverzekering. Het college wordt gevraagd of zij op de hoogte zijn van de kosten die buurtpreventie-leden maken voor de publieke veiligheid en die zij nu zelf betalen. Het SGP-raadslid wil weten of er mogelijkheden zijn deze kosten – eventueel deels – te vergoeden.Het college wordt ook gevraagd of zij bereid is met het buurtpreventieteam in gesprek te gaan over uitbreiding van de activiteiten, zoals de oprichting van een ongevallen-ondersteuningsteam. 

Gevraagd wordt de afwegingen kenbaar te maken om dit al dan niet te dien. Ook wordt gevraagd of het college bereid is mee te denken over een structurele locatie voor vergaderingen van het buurtpreventieteam.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie