Martin (r) en Johan (l) met Johans vrouw Elly.
Martin (r) en Johan (l) met Johans vrouw Elly. Laurens van Heerde

Vijftien jaar Tuincentrum De Nieuwstad in Elburg

12 maart 2024 om 06:00 Zakelijk

Tuincentrum De Nieuwstad bestaat vijftien jaar. Daarom zullen dit jaar verschillende jubileumacties worden opgezet, te beginnen met het jubileumweekend op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart.

Johanna Sijbel

Hoewel de verkoop van tuinplanten al sinds jaar en dag een feit is aan Parallelweg 7 in Elburg, kreeg het pand pas in 2009 de titel tuincentrum. Martin Klein en zijn broer Johan namen het bedrijf toen over. “Onze ouders begonnen vijftig jaar geleden met de verkoop van zelfgekweekte groente aan huis”, vertelt Martin. “Het liep goed en daarom breidden ze al gauw uit met perkplanten en ander groen.” Sinds Martin en Johan de kwekerij overnamen van hun ouders, is er veel veranderd. “We zijn nog steeds sterk in ons buitengroen, maar mensen kunnen nu ook bij ons terecht voor potgrond, mest en tuingereedschap en we hebben goede vijver-, huiskamerplanten-, trend- en dierenafdelingen.” Op de huisdierenafdeling worden spullen verkocht voor dieren, maar geen dieren meer. “Dat is vanuit maatschappelijk oogpunt”, benadrukt Martin. “De asiels zitten vol. “De enige dieren die we nog verkopen, zijn vissen.”

Ook is het bedrijf in de afgelopen vijftien jaar duurzamer geworden. Op het dak liggen zonnepanelen, sinds afgelopen jaar worden bestellingen bezorgd met een elektrische bus en planten worden verzorgd met regenwater. Dat laatste is volgens Martin niet alleen beter voor het milieu, maar regenwater is ook beter voor planten dan kraanwater.

Naast alle veranderingen, zijn de broers blij met wat ze behouden hebben. “We bieden, net als onze ouders deden, nog steeds planten en artikelen van hoge kwaliteit. Mensen zitten soms een half uur in de auto voor een bezoek aan ons tuincentrum, dat zouden ze niet doen als we troep verkopen.”

Om het 15-jarig bestaan te vieren, staan voor komend weekend verschillende jubileumaanbiedingen (te vinden in de advertentie elders in deze krant) klaar, er komt een oliebollenkraam, op zaterdag zijn er een springkussen en een kinderfotograaf en alle betalende klanten krijgen een cadeautje. “Maar daarmee is het nog niet klaar”, sluit Martin af. “Het komende jubileumjaar zullen ook oude activiteiten terug komen in ons tuincentrum.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie