De balkenbrij won 'goud met ster'.
De balkenbrij won 'goud met ster'. Jennita van den Berg

Traiteurslagerij Anton en Marian pakken prijzen

19 maart 2024 om 06:00 Zakelijk

Traiteurslagerij Anton en Marian, gevestigd aan de Laan in Nunspeet is voor velen inmiddels een bekend begrip geworden. Een grote klantenkring komt regelmatig een kwalitatief stuk vlees halen bij Anton en Marian. Ook de maaltijden die dagelijks vers bereid worden, vinden gretig aftrek.

Jennita van den Berg

En dat de kwaliteit goed is, dat blijkt!

Traiteurslagers Anton en Marian hebben een tweetal prachtige prijzen in de wacht mogen slepen voor twee van hun ambachtelijke producten balkenbrij en kruudmoes. Producten die niet weg te denken zijn uit een dorp als Nunspeet. 

Maar wat is het geheim van de bereiding van deze producten waardoor ze alom gewaardeerd worden?

Marian: “Anton mengt zelf zijn kruiden. Hij noemt dat: ‘rommelkruiden’. Mensen komen er speciaal voor naar ons.”

De vakjury vond de balkenbrij zo goed, dat het bekroond is met ‘goud met ster’ en het kampioenschap. Dat geldt ook voor de kruudmoes. Met de kruiden uit eigen tuin weet Marian een prachtig product neer te zetten. “Ik gebruik hiervoor het recept van mijn oma en moeder.” Zodra de mensen weten dat er weer kruudmoes is, halen ze het in grote getale. Ook hiervoor heeft de traiteurslagerij de prijs ‘goud met ster’ en het kampioenschap gewonnen.

Marian: “Winnen is leuk, maar niet het belangrijkste. De klanten zijn onze graadmeter. Wanneer de klanten aangeven dat ze een product lekker vinden en het opnieuw halen, geeft ons dat een goed gevoel.”

Alle gerechten worden zelf gemaakt door Marian. En of ze dat leuk vindt om te doen, hoef je niet te vragen. Wanneer een klant in de winkel komt, wordt hij iedere keer verrast met heerlijke geuren van gerechten die Marian op dat moment aan het bereiden is. Marian vertelt enthousiast dat er al asperges in omloop zijn. Het is een kwestie van tijd tot aspergegerechten op het menu van de slagerij staan. Inspiratie haalt ze uit recepten die ze op internet vindt, zodat ze afhankelijk van het seizoen steeds wat anders kan bereiden.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs in de traiteurslagerij en laat je verrassen door de heerlijke Veluwse producten kruudmoes of balkenbrij óf kies voor een heerlijk zelfgemaakte maaltijd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie