Woningen aan de Weversweg
Woningen aan de Weversweg Wijnand Kooijmans

Raad betreurt bouw minder woningen Hulshorst, maar prijst inspraakproces

3 april 2024 om 06:00 Algemeen

Binnen de Nunspeetse raad bestaat waardering over het participatieproces rond de bouw van woningen in de tweede fase van het plan Weversweg. Ook al heeft dit ertoe geleid dat het aantal woningen naar beneden is gebracht van 42 naar 37 en dit een financiële aderlating meebrengt voor de gemeente Nunspeet.

Wijnand Kooijmans

Arie Harteveld (ChristenUnie) zegt dat er vaak kritiek is geweest als het gaat om participatieprocessen, maar dat het in dit geval goed is gedaan. Het plan is volgens hem vooral voor jonge mensen uit Hulshorst belangrijk, omdat hen daarmee de kans wordt geboden hier te blijven wonen. Maar het kan ook een bijdrage leveren aan het aantal leerlingen dat naar de christelijke basisschool Prinses Beatrix gaat en de leefbaarheid van het dorp ten goede komen.

Karel van Bronswijk (CDA Lokaal) vindt het ook belangrijk dat veel is geïnvesteerd in de gesprekken met de bewoners, omdat er aanvankelijk nogal wat ruis op de lijn zat. Hij geeft aan dat dit ook duidelijk maakt dat voorzichtig moet worden omgegaan met het doen van toezeggingen aan mensen.

Corrie Jansen (Gemeentebelang) vindt het jammer dat er minder woningen komen, maar beseft dat de participatie uiteindelijk heeft geleid tot een beter plan. Indien er bezwaren zijn vindt ze dat gekeken moet worden naar oplossingen om vertraging te voorkomen.

Marcel van Klompenburg (SGP) hoopt vooral dat de woningen bestemd kunnen worden voor inwoners van Hulshorst zelf.  Ook hij wijst op de financiële gevolgen door het niet volledig volbouwen van het plangebied. 

Wethouder Jaap Groothuis geeft aan dat het een heel proces is geweest, mede gezien beloften die al dan niet in het verleden zijn gedaan. Hij spreekt van een mooi en financieel verantwoord plan, ook al kan niet iedereen tevreden worden gesteld. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie