Afbeelding
Ton Pors

Simon van der Maaten uit Nunspeet wint Junior Dictee

12 april 2024 om 15:59 Maatschappelijk

Simon van der Maaten van de Immanuelschool uit Nunspeet is de winnaar van het Junior Dictee geworden. Hij was de sterkste van 28 deelnemers en werd op de voet gevolgd door Sem Wallet van de Petraschool in Nunspeet. De derde plaats was voor Maksym van Houdt van de Dominicus Savio in Harderwijk. 

Het Junior Dictee vond woensdag plaats op initiatief van de Lionsclub Harderwijk en de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Dit jaar werd groter uitgepakt in de raadzaal van het Huis van de Stad in Harderwijk, want alle basisscholen van Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet en Elspeet waren uitgenodigd voor deelname aan deze wedstrijd.

Nieuw dit jaar is de wisselbeker voor de beste scorende school, waarbij gekeken werd naar het klassengemiddelde. Deze is gewonnen door CBS De Parel uit Hierden en is in ontvangst genomen door Lynn Timmer, de schoolwinnaar van de voorrondes. Tijdens deze finale streden in totaal 28 kinderen van groep 6 om de kampioensbeker. Zo’n 20 basisscholen uit Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet en Elspeet deden mee en per klas werd de winnaar uitgenodigd. Zij waren tijdens de voorronde de sterkste van hun eigen klas.

Het dictee werd geschreven en voorgelezen door Peter Voorbergen van de Lions Club. Wethouder Wilco Mazier heette namens de gemeente Harderwijk alle kinderen en hun ouders en supporters welkom. Jolanda Schuur van de Bibliotheek wist de kinderen en hun supporters goed op hun gemak te stellen. De kinderen luisterden aandachtig naar het dictee en er werd hard gewerkt door alle schoolwinnaars. Na afloop van het dictee gaf kinderboekenschrijver Aby Hartog een workshop en voordracht voor alle leerlingen, terwijl er druk werd nagekeken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie