Afbeelding
Shutterstock

Nunspeet krijgt subsidies voor sneller en meer bouwen betaalbare woningen

27 april 2024 om 06:00 Maatschappelijk


Voor het sneller en meer bouwen van betaalbare woningen krijgt de gemeente Nunspeet in totaal 12,5 miljoen aan subsidies. Vanuit de Woningimpuls van het Rijk wordt 5.203.482 euro ontvangen voor het project ‘t Hul Noord en 5.968.806 euro voor het project Nieuw Feithenhof.

Wijnand Kooijmans

De projecten ontvangen daarnaast cofinanciering van de provincie Gelderland. Het gaat om driekwart miljoen euro voor ‘t Hul Noord en zeshonderdduizend euro voor Nieuw Feithenhof.

Met behulp van de subsidies kan de gemeente de woningbouw versnellen en meer betaalbare woningen bouwen voor starters en mensen met een laag- of middeninkomen. Het gaat om de toekenning van de subsidie die in februari i aangevraagd. In totaal kunnen er 750 woningen in ‘t Hul Noord en zeshonderd woningen in Nieuw Feithenhof worden gebouwd. Verantwoordelijk wethouder Jaap Groothuis is blij met de toekenning. “Onze inspanningen zijn beloond. We werken hard om de woningdoelstellingen te halen. Met deze forse subsidies van Rijk en provincie wordt de haalbaarheid van het bouwen van deze aantallen woningen fors groter. Ik ben vooral blij voor de woningzoekenden in onze gemeente. Daar doen we het voor.”

De toegekende subsidie is op basis van een regeling die is bedoeld voor projecten die lastig of vertraagd starten doordat ze een financieel tekort kennen. De bijdrage is specifiek bestemd voor het bouwen van meer betaalbare woningen en om te investeren in de infrastructuur en leefomgeving.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie